четвер, 31 серпня 2017 14:30

Розкрили таємницю кілець Сатурна

Розкрили таємницю кілець Сатурна
Сатурн Фото: з відкритих джерел

Кільця Сатурна можуть бути значно молодшими, ніж вважали до цього. Ці сенсаційні дані оприлюднили завдяки космічному апарату Cassini під час заключного етапу його більш як 20-річної космічної подорожі.

Дані, отримані зі станції, дозволили науковцям визначити масу кілець Сатурна. Чим менша вага – тим молодші кільця орбіти газового гіганта. Якщо раніше фахівці були переконані, що вік кілець цієї планети 4,5 млрд. років, то нещодавні дослідження свідчать, що вони утворилися всього лиш 100 млн. років тому. Якщо ці дані підтвердяться, це означатиме, що зараз людство спостерігає за Сатурном в особливий період його розвитку в межах Сонячної системи, пише 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені хочуть перетворити Юпітер на зірку

Сенсаційне відкриття буде одним із останніх у "відрядженні" космічного зонду Cassini. Запаси палива у нього практично на нулі. Його відсутність зробить апарат некерованим, тому після ще двох польотів над поверхнею Сатурна на близькій відстані він увійде в атмосферу планети і запустить самознищиться. Станеться це 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили таємницю кілець Сатурна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути