понеділок, 27 листопада 2017 15:59

"Здоров'я людини важливіше, навіть за зварювання в космосі" - 7 висловів Бориса Патона

"Здоров'я людини важливіше, навіть за зварювання в космосі" - 7 висловів Бориса Патона
Сьогодні 27 листопада виповнилося 99 років від дня народження Президента Національної академії наук України академіка Бориса Патона. Фото: google

Сьогодні, 27 листопада, виповнилося 99 років від дня народження президента Національної академії наук України академіка Бориса Патона. Він є автором понад 400 винаходів, двічі Герой соцпраці та герой України.

Gazeta.ua зібрала 7 найяскравіших висловів з інтерв'ю науковця.

1.За незалежної України на кожну гривню державної підтримки інновацій Інститут електрозварювання повернув до держбюджету понад 4 грн.

2. Здоров'я людини важливіше, навіть за зварювання в космосі.

3. Чого я навчився у свого батька? Того, що попереду має бути робота й інтерес до роботи, а не до набивання своїх кишень дзвінкими монетами. Людина повинна любити свою справу й віддаватися їй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про академіка Бориса Патона

4. Секрет довголіття: регулярні робочі навантаження, заняття фізкультурою, спортом і здоровий спосіб життя.

5. Анексію Криму я сприйняв з болем і як громадянин, і як вчений, адже наша країна позбулася однієї з найважливіших частин своєї території. У той же час постраждала і наша Академія, оскільки в Криму є ряд важливих академічних організацій, які плідно працювали.

6. Релігійні уявлення полягають у тому, що світ утворено надприродною божественною силою. Паралельне співіснування цих світоглядів, на мою думку, було та є невід'ємним і важливим чинником розвитку цивілізації. Головне тут — запобігати проявам так званого войовничого атеїзму та клерикалізму. Кожна людина має право на власний вільний вибір.

7. Якщо у тебе зорова пам'ять хороша, значить, навіть при написанні шпаргалки запам'ятовуєш матеріал. Корисна річ, скажу я вам. Тільки на іспиті її діставати не потрібно.

Борис Патон - автор понад 1,2 тис. публікацій, серед яких 20 монографій, а також більше 400 унікальних світових винаходів в області автоматичного і напівавтоматичного зварювання, металургії і технології металів.

Зараз ви читаєте новину «"Здоров'я людини важливіше, навіть за зварювання в космосі" - 7 висловів Бориса Патона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути