Ексклюзиви
четвер, 09 листопада 2017 07:25

За що доплачуватимуть вчителям

За що доплачуватимуть вчителям
З січня зарплати вчителів зростуть на 1762 грн. Фото: portal.lviv.ua

З наступного року виплати вчителям зростуть на один тарифний розряд.

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Згідно так званої бюджетної резолюції на 2018-2020 роки, яку ухвалив Уряд, це - 1762 грн. Крім того, за престижність усім вчителям додатково платитимуть 20% посадового окладу. Для кращих - надбавка становитиме 30%.

"Плюс 20 відсотків до зарплати отримуватимуть усі педагоги - бо професія важка. 30 відсотків нараховуватимуть тим, хто відзначився активною роботою з реформування освіти на засадах Нової української школи", - каже Gazeta.ua директор столичної школи №148 Сергій Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи звітуватимуть за кожну витрачену гривню

Зараз середня заробітна плата для молодих вчителів становить 4345 грн, розповідає Лілія Гриневич.

"Це дуже мало, але є ще ціла низка доплат. З цього конструюється зарплата вчителя. Коли молодий учитель працює у закладі, де отримує доплати й має більше навантаження, тоді його середня зарплата 5323 гривень. Зараз вчитель вищої категорії може отримати 7500 гривень. У спеціальних навчальних закладах він має зарплату в 8500 гривень", - розповідає міністр освіти.

З початку цього року виплати педагогам зросли на 50%. Вчителі без категорій отримують від 3960 грн. З категорією - від 5266 грн.

Мінімальна зарплата викладачів буде на рівні трьох мінімальних зарплат. Про це йдеться у прийнятому Законі "Про освіту". Посадовий оклад педагогічного працівника кожної наступної кваліфікаційної категорії підвищується не менше ніж на 10%. Тобто для фахівця вищої категорії посадовий оклад має бути, як мінімум, на 30% вищим. Крім того, педагогічним працівникам встановлюють щомісячні надбавки за вислугу років.

Зараз ви читаєте новину «За що доплачуватимуть вчителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути