четвер, 13 квітня 2023 18:54

Xiaomi потрапила до списку спонсорів війни

Xiaomi потрапила до списку спонсорів війни
Xiaomi збільшила продажі у Росії. Фото: eastnews.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську компанію Xiaomi Corporation до списку міжнародних спонсорів війни.

Вона продовжує свою роботу у Росії, передає НАЗК.

"НАЗК внесло китайську корпорацію Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни через те, що компанія не просто продовжила свою роботу в Росії після повномасштабного вторгнення, але і досі залишається лідером з продажу смартфонів у державі-терористі", – сказано в повідомленні агентства.

Xiaomi з 2018 року і до сьогодні є лідером з продажу в Росії. У неї там багато офіційних магазинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукає за кордоном гроші для війни проти України: британська розвідка побачила нові тенденції

У третьому кварталі 2022 року Xiaomi збільшила свої поставки в Росію на 39%.

"Зараз компанія активно відновлює набір персоналу у свої російські офіси і оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів. Це прямо свідчить про те, що Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію Росії проти України", – додають в агентстві.

Компанію внесуть до бази даних World-Check, яка здійснює облік осіб та організацій із підвищеним ризиком. Її використовують у всьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Росія, Китай та Іран разом створюватимуть проблеми для світової безпеки протягом багатьох років. Зв'язки між Росією та Китаєм непокоять Сполучені Штати Америки. Про це заявив Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Окрім того, що Raiffeisen є одним із небагатьох європейських банків, які продовжують роботу в Росії, банк ще й на 200% скористався санкціями, що призвели до виходу з російського ринку його конкурентів.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi потрапила до списку спонсорів війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути