Ексклюзиви
вівторок, 07 травня 2019 15:39

Погляд в майбутнє: Ноосфера Макса Полякова провела в Україні перший космічний саміт

  Бізнесмен Макс Поляков
Бізнесмен Макс Поляков

17-18 квітня в Києві проходив Noosphere Space Summit, присвячений видатному українському інженеру Юрію Кондратюку, одному з основоположників світової космонавтики. У 1919 році, у віці 24 років, вчений розрахував оптимальну траєкторію польоту на Місяць і назад, яку згодом назвали "трасою Кондратюка". Розрахунки українського інженера були успішно застосовані в 1969 році під час першого польоту на Місяць в рамках програми "Аполлон 11".

У 2019 році тема дослідження місячної поверхні актуальна знову, і Noosphere Space Summit був покликаний обговорити сучасні виклики в галузі космічних досліджень і розробок.

Організатором заходу виступила Асоціація Ноосфера, створена в 2014 році за ініціативою бізнесмена і громадського діяча Макса Полякова (ноосфера - з грец. сфера розуму).

На рахунку організації десятки конкурсів, спортивних змагань, фестивалів, спрямованих на популяризацію і розвиток науки та інженерії в Україні, стимулювання інтересу молоді до участі у створенні інноваційних технологій. Один з ключових, конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challenge, в цьому році пройшов в рамках саміту і став уже четвертим за рахунком.

Партнери саміту

Підприємства, які виступили партнерами Noosphere Space Summit, мають безпосереднє відношення до космосу. Це компанії Макса Полякова FireFly Aerospace (FA) і EOS Data Analytics, а також один з найбільш значущих представників української ракетно-космічної індустрії - легендарний завод Південмаш. Усім їм є чим пишатися.

В кінці грудня цього року FA планує запустити свою першу ракету-носій в космос. Макс Поляков і велика україно-американська команда FireFly з хвилюванням готуються до цієї знаменної події.

EOS DA підписала договір з Національним антарктичним науковим центром України (НАНЦ) на спільні з полярною станцією "Академік Вернадський" дослідження Антарктиди. Для цього компанія Макса Полякова надала українським вченим свій винахід - EOS Platform - інструментарій для аналітики даних про поверхню Землі, отриманих із супутників.

Південмаш в минулому році уклав контракт на поставку 12 ракет "Зеніт 3SL" для програми космічних запусків з плавучого космодрому "Морський старт".

Чим цікавий захід

  Noosphere Space Summit від Асоціації Ноосфера
Noosphere Space Summit від Асоціації Ноосфера

Учасники Noosphere Space Summit отримали відмінний шанс знайти нові знайомства і більше дізнатися про велику і міцну команду Noosphere. Протягом двох днів кожен охочий, пройшовши попередню реєстрацію на сайті https://noospheresummit.space/, міг відвідати експо-зону і ознайомитися з новітніми космічними розробками, представленими на стендах.

Запрошені спікери поділилися цікавими знаннями, досвідом, а також секретами працевлаштування в перспективних високотехнологічних компаніях. Vernadsky Challenge знову здивував новітніми винаходами, а їх творці, які посіли призові місця, отримали гранти на розвиток своїх проектів від Макса Полякова і Noosphere на загальну суму 2 млн грн.

Чим ще порадує Ноосфера Макса Полякова в поточному році

Графік заходів Асоціації Ноосфера завжди дуже тісний. Після саміту, 11 травня в Дніпрі пройде Ukraine Rocketry Challenge - змагання із запусків малих ракет. До участі запрошуються всі бажаючі, хто зможе змайструвати ракету, але основні команди будуть сформовані зі студентів Інжинірингової школи ноосфери. Переможе та команда, чия ракета успішно стартує і приземлиться, не пошкодивши крихкий вантаж - курячі яйця.

На початку червня під егідою ноосфери пройде BestRoboFest, в якому можуть взяти участь цілі родини без обмежень за віком. А 24-26 червня фанатів порадує Кубок Янгеля, 22-й міжнародний чемпіонат з ракетомодельного спорту.

З кожним роком Асоціація Ноосфера і Макс Поляков докладають все більше зусиль, щоб підняти Україну на високий технологічний рівень і повернути їй славне ім'я космічної держави. В рамках Інжинірингової школи відкриваються нові лабораторії, які залучають сотні студентів для тестування нових ідей і втілення їх в життя. Робота ведеться в тісній кооперації з викладачами вузів, науковцями, спеціалістами провідних технологічних компаній.

Крім підготовки майбутніх фахівців, Макс Поляков не забуває і про вже сформовних. У 2018 році відкрито центр космічних розробок FireFly в Дніпрі, в якому над створенням нових компонентів ракет працює понад 150 осіб. Приблизно стільки ж працює в українському офісі EOS DA.

А ще Макс Поляков і FireFly будують в Дніпрі новий планетарій, і це - тисячі палаючих очей українських юнаків і дівчат, звернених до зірок.

Ноосфера розширюється, а значить, за майбутнє України можна бути спокійним.

Зараз ви читаєте новину «Погляд в майбутнє: Ноосфера Макса Полякова провела в Україні перший космічний саміт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути