вівторок, 14 березня 2017 19:05

Виявили найнебезпечніший фрукт

Виявили найнебезпечніший фрукт
Виявили "вбивчу" ягоду. Фото: Styler

Найбільше небезпечних речовин міститься у полуниці. Через високий вміст пестицидів вона може викликати багато захворювань.

Такі результати дослідження представників американської некомерційної організації Environmental Working Group. Про це повідомляє The Daily Mail.

В організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тис. зразків. Вони виявили, що у полуниці найбільше пестицидів. Шкідливі речовини знайшли в 70% проаналізованих фруктах. Найзабрудненіша партія полуниці містила 20 найменувань цих хімікатів.

У п'ятірку найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Трохи менше пестицидів виявили у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці і картоплі. Практично у всіх зразках перерахованих продуктів виявилися сліди хоча б одного пестициду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили продукт, який впливає на якість сну

Environmental Working Group також склала список "найчистіших" рослинних продуктів. Вони мають найменший вміст пестицидів. У список потрапили солодка кукурудза, авокадо, ананаси, капуста, цибуля, морожений горошок, папая, спаржа, манго, баклажани, біла мускатна диня, ківі, кольорова капуста і грейпфрути.

Американські фахівців із Центру контролю і профілактики захворювань склали список найшкідливіших і найнебезпечніших для людини продуктів. Найнебезпечнішими назвали хлібобулочні вироби. До списку увійшли також сири, картопляні чіпси, піца, попкорн, макаронні вироби, ковбаси та їжа швидкого приготування.

Зараз ви читаєте новину «Виявили найнебезпечніший фрукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути