Чорний шоколад - корисний для серця.
Три плитки чорного шоколаду на місяць знижують ризик серцевої недостатності, пише "Новое время".
Дослідники з нью-йоркської медичної школи Icahn проаналізували дані півмільйона осіб. Виявилося, що помірне споживання шоколаду знижує ризик серцевої недостатності на 23%. Надмірне вживання - підвищує ризик на 17%. Результати дослідження медики оприлюднили на конгресі Європейського кардіологічного товариства в німецькому Мюнхені.
У шоколаді є фенольні сполуки. Вони позитивно впливають на стан судин і борються із запальними процесами в організмі.
"Шоколад - важливе дієтичне джерелом флавоноїдів. Вони пов'язані зі зменшенням запалення, поліпшенням кровообігу і підвищенням хорошого холестерину. Проте, шоколад також містить жири і цукор, які більше шкідливі, ніж корисні ", - каже автор дослідження Чайакріт Кріттанавонг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше калорій - більше користі: дієтолог назвала критерії якісного шоколаду
Вживання темного шоколаду позитивно впливає на психічне здоров'я, знімає напругу і збільшує функцію пам'яті.
Гіркий шоколад, де не менше 50% какао, позитивно впливає на настрій. У какао містяться фенілетиламін (гормон закоханості) і серотонін. Він дарує спокій і душевну рівновагу. Ще в ньому присутні поліненасичені жирні кислоти, що сприяють збереженню молодості і краси.
Коментарі