четвер, 18 липня 2019 11:04

ЗНО для випускників магістратури: що варто знати

ЗНО для випускників магістратури: що варто знати
Знання і готовність магістрів до роботи за фахом перевірятимуть на атестації. Фото: np.pl.ua

В Україні випускники магістратури найбільш суспільно важливих спеціальностей складатимуть екзамен.

Це буде атестація в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), повідомляє Освіта.ua.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів. Іспит стане незалежною перевіркою результатів навчання студента. У кожному закладі свій підхід до оцінювання, тому для перевірки якості освіти потрібен єдиний інструмент, заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Із деяких спеціальностей іспит може проводитися у формі ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступників зобов'яжуть складати англійську на рівень В1

"ЄДКІ передбачений законом "Про вищу освіту". Із наступного року ми почнемо цей іспит поступово впроваджувати. Підсумки ЄДКІ дозволять об'єктивно оцінити як результати навчання та професійну готовність випускників, так і результати освітньої діяльності університетів", – зазначила Гриневич.

Кабмін затвердив конкретний перелік спеціальностей, випускники яких здаватимуть ЄДКІ. Це "Ветеринарна медицина", "Охорона здоров'я", "Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону", "Цивільна безпека", "Транспорт", "Право", "Кібербезпека", "Атомна енергетика", "Публічне управління та адміністрування" та "Міжнародне право".

Якщо випускник не здає атестацію, його відраховують. Але можуть поновити для однократного повторного складання. Якщо й друга спроба невдала - можна поновитись на повторне навчання. Не менше двох семестрів перед складанням ЄДКІ.

Студенти наскрізної магістратури медичних і ветеринарних спеціальностей можуть один раз повторно скласти іспит без відрахування.

Майже 18 тис. вступників до магістратури не склали ЄВІ з іноземної мови. Пороговий бал "склав/не склав" комісія встановила на рівні 12 балів. Усього тест складався із 42 завдань. Кожне оцінювалося в 1 бал.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО для випускників магістратури: що варто знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути