середа, 22 лютого 2017 14:46

Виявили, як часто люди втрачають свідомість

Виявили, як часто люди втрачають свідомість
Фото: Hi-News.ru

Людський мозок працює не безперервно. Людина постійно втрачає свідомість. Ці періоди тривають приблизно 400 мілісекунд.

До таких висновків прийшли швейцарські науковці з Федеральної політехнічної школи Лозанни. Фахівці провели експеримент за участі тисячі піддослідних, інформує aspekty.net. Респонденти переглядали картинки, які швидко змінювалися. У цей момент вчені стежили за активністю головного мозку добровольців. Вони виявили, мізерні перерви у роботі мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, як сповільнити старіння природним шляхом

"Виходить, що людина постійно втрачає свідомість на періоди, які тривають приблизно чотириста мілісекунд. Цей відрізок часу маленький, але помітний, але людина протягом часу не сприймає його в несвідомому стані. Несвідомі і свідомі фази постійно змінюються. Так працює головний мозок людини. Затримка, коли відбувається відключення свідомості, необхідна для забезпечення ефективність і якості інформації, що надходить ззовні", - розповідає один з авторів роботи Майкл Херцога.

Жіночий мозок - багатозадачний. Про це повідомляють американські науковці. Саме тому панянки зранку менш активні, ніж чоловіки. Тому медики рекомендують жінкам спати на 20 хвилин довше.

Зараз ви читаєте новину «Виявили, як часто люди втрачають свідомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути