субота, 05 грудня 2020 11:30

Випускників шкіл планують звільнити від складання ДПА у формі ЗНО

Випускників шкіл планують звільнити від складання ДПА у формі ЗНО
В центрі розробили декілька моделей для проведення ЗНО Фото:depositphoto

Через пандемію в Україні, випускники у цього навчального року можуть уникнути Державну підсумкову атестацію в форматі Зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє виконувач обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

В центрі розробили декілька моделей для проведення ЗНО. Випускники цього навчального року можуть самостійно обрати формат тесту. Охочі пройти ДПА зможуть це зробити або у закладах освіти — усно або письмово, або у формі Зовнішнього незалежного оцінювання.

Для осіб, що планують вступати у вищий навчальний заклад ЗНО пройде в запланований термін відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

21 травня – тестуванням з хімії;

24 травня – тестування з іспанської, німецької, французької мов;

25 травня – з англійської мови;

28 травня – з математики;

1 червня – з української мови, української мови і літератури;

4 червня – з історії України;

5 червня – з географії;

7 червня – з фізики;

10 червня – з біології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН пояснив, як працюватимуть освітні заклади під час локдауну

Якщо випускник не планує вступати у вищий навчальний заклад або обраний предмет не потрібен для вступу він може написати заяву у своїй школі. Таким чином складати Державну підсумкову атестацію у форматі Зовнішнього незалежного оцінювання не потрібно. Результати ДПА виставлять усім учням.

"Якщо випускники обиратимуть таку модель складання ДПА, то зменшиться кількість учасників ЗНО з кожного предмета, а отже, і загальна кількість тестувань. Така ситуація пов'язана з тим, що значна частина учнів реєструють себе для участі в ЗНО виключно з метою проходження ДПА", – каже Валерій Бойко.

Зараз у законодавстві проходження ДПА для одинадцятикласників обов'язкове у форматі ЗНО з української мови, математики, окрім випадків, визначених законодавством.

"У зв'язку з цим, якщо ми оберемо таку модель проведення ЗНО-2021, Верховна Рада має прийняти відповідні законодавчі зміни, які дозволяють провести наступного року ДПА для одинадцятикласників не лише у формі ЗНО", – додав Валерій Бойко.

Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій розгляне це питання ще раз у першій половині березня. Адже буде більше інформації про стан епідеміологічної ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН анонсують запровадження інтернатури для вчителів

БЕК: Міністерство освіти та науки розробило новий проєкт наказу. Він пояснює правила й умови проведення державної підсумкової атестації для школярів 4-х, 9-х та 11-х класів наступного року.Наразі цей проєкт винесли на громадське обговорення до 12 жовтня, повідомляє пресслужба МОН.Державну підсумкову атестацію для учнів, які закінчують четвертий клас, проведуть у школі в письмовій формі.

Зараз ви читаєте новину «Випускників шкіл планують звільнити від складання ДПА у формі ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути