вівторок, 11 вересня 2018 17:35

Випускників ПТУ зобов'яжуть відпрацьовувати

Випускників ПТУ зобов'яжуть відпрацьовувати
Відпрацювання - гарантія для роботодавців. Фото: 0552.ua

Випускники професійно-технічних училищ, у які інвестує роботодавець, зобов'яжуть 3 роки відпрацьовувати після закінчення навчального закладу.

При Міністерстві освіти розробляють відповідний проект "Рух на зустріч", повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

"Роботодавець хоче гарантій, якщо входить до дуальної системи навчання. Він вкладає, тому повинен отримати гарантії, що потім ті діти, які досягли певного рівня кваліфікації, відпрацюють у нього на виробництві. Зараз таких дітей часто переманюють за кордон", - пояснює міністр.

Йде мова про затвердження Кабміном типової тристоронньої угоди. Її укладають між закладом професійно-технічної освіти, роботодавцем і учнем навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася українська освіта за роки незалежності

Термін відпрацювання можуть змінити на 1 чи 2 роки, каже Гриневич. Роботодавець також розривати угоду, якщо працівник не підтвердить рівень кваліфікації.

Зміна системи фінансування професійно-технічної освіти вирішить проблему підготовки кадрів робітничих професій. Міносвіти підготувало 3 ключові пропозиції фінансування закладів професійно-технічної освіти.

Зараз ви читаєте новину «Випускників ПТУ зобов'яжуть відпрацьовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути