вівторок, 13 грудня 2016 09:39

Вчені знайшли спосіб повернути рухливість паралізованій руці

Вчені знайшли спосіб повернути рухливість паралізованій руці

Американські вчені пропонують удосконалений спосіб традиційної електротерапії, під час якої міостимулятори - електроди під дією електрики змушують м'язи скорочуватися. Новий метод полягає в тому, що на здорову руку пацієнта надівають рукавичку з датчиками. Вона контролює рухи паралізованої руки, повідомляє Science News.

У досліджені взяли участь 80 пацієнтів, які пережили інсульт шість і більше місяців тому. Протягом 12 тижнів 40 осіб отримували додаткову рукавичку. 40 інших - стандартну терапію. Електричну стимуляцію застосовували дві групи вчених протягом тижня: 10 год. вдома і 3 год. - у присутності лікаря в лабораторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент хотів допомогти своїй бабусі, а створив інноваційний винахід для людства

Рухливість рук вимірювали до та після процедури. Нова терапія показала кращі результати, ніж стандартна. Рухливість під час використання нового методу покращилася у 97% пацієнтів.

Українець Антон Головаченко переміг у конкурсі робототехніки в Каліфорнії. Хлопець придумав екзоскелет для людей із проблемами опорно-рухового апарату. Прилад допомагає при реабілітації після переломів. Обладнання дозволяє відновлювати рухливість рук і ніг.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли спосіб повернути рухливість паралізованій руці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути