пʼятниця, 16 грудня 2016 12:12

Вчені знайшли нові види дельфінів

Вчені знайшли нові види дельфінів

Американські вчені з Музею природної історії і Товариства охорони природи виявили у Бенгальській затоці (Бангладеш - країна в Південній Азії. - ред.) два нові види дельфінів.

Ссавці мають спільність із білим китайським горбатим дельфіном та індійською афаліною (мешканців інших регіонів Індійського і західної частини Тихого океану), але відрізняються генетично, передає 24news.com.ua.

У своїй роботі дослідники порівняли ДНК китайського білого, або горбатого, дельфіна і ДНК індійської афаліни з даними попередніх генетичних досліджень цих ссавців.

"Наші результати показують, що існує певний зв'язок між наявністю різних популяцій дельфінів і унікальним середовищем існування Бенгальської затоки. Поєднання біологічно багатого, але ізольованого морського ландшафту може стимулювати появу нових видів", - розповідає автор дослідження Ана Амарал. Свої висновки спеціалісти виклали на сторінках Conservation Genetics.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали 5 тварин, які зцілюють людей

"Поява нових видів дельфінів у Бенгальській затоці - цілком природний процес, спровокований сформованим тут унікальним ізольованим морським середовищем, для якого характерна висока різноманітність", - наголошують дослідники. Тобто, в водах Бангладеш існують особливі умови, сприятливі для формування генетично унікальних організмів.

Раніше вчені звітували про виявлення річкової акули, яка мала ознаки морської і річкової істот.

Зараз відомо про 37 видів дельфінів. Фахівці відкривають про них нові наукові факти. Нещодавно вони встановили, що ці водні ссавці за рівнем розвитку інтелекту цілком можуть перевершувати людину. Зокрема, їх мову досі не вдалося розшифрувати, бо вони використовують логарифмічну систему кодування послідовності звукових сигналів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли нові види дельфінів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути