четвер, 01 серпня 2019 08:10

Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook

Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook
Навчилися читати людські думки. Фото: iStockphoto

У Сан-Фрнациско вчені з Каліфорнійського університету навчилися розшифровувати думки людини в текст у режимі реального часу. Дослідження спонсорувала компанія Facebook.

Це дослідження-перше в своєму роді, в рамках якого у лікарів вийшло вважати наміри вимовити слово і перевести його в текст в режимі реального часу, - повідомляє The Guardian.

"Поки інноваційне програмне забезпечення може зчитувати лише певні пропозиції. Це перший раз, коли такий підхід використовується для визначення вимовлених слів і фраз. Важливо пам'ятати, що ми досягли цього, використовуючи обмежений словниковий запас, але в майбутніх дослідженнях ми сподіваємося підвищити гнучкість і точність того, що ми можемо перевести, — каже один з авторів дослідження Девід Мозес.

У перспективі, повноцінна система, яка зможе читати думки, вирішить проблеми комунікації у людей з проблемами мовного апарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США навчились збивати ракети у космосі

Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію "Чандраян-2". Ракета-носій стартувала з космодрому на острові Шріхарікота в Індії о 14:43 за місцевим часом, о 11:13 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути