Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 14:07

Вчені показали, де є вода і лід на супутнику Сатурну

Вчені показали, де є вода і лід на супутнику Сатурну
Дані Cassini підтверджують, що на обох полюсах Енцелада через тріщини в корі з надр внутрішнього океану на поверхню супутника пробивається вода у вигляді льоду. Фото: NASA

Інтерактивну карту супутника Сатурну — Енцелада, засновану на даних апарату Cassini, створили в NASA.

Вчені показали поклади льоду на супутнику, а також розташування гіпотетичного океану, пише "Новое время".

Супутник Сатурну Енцелад давно вважали одним із найперспективніших об'єктів для пошуку позаземного життя. Для дослідження цього об'єкта та інших супутників Сатурну 1997 року представники NASA запустили міжпланетну станцію Сassini. Ця станція пропрацювала 20 років — до 2017-го — і вчені досі досліджують отримані дані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA зняло різнокольоровий шторм: неймовірне видовище

Останнім гучним відкриттям NASA стала інтерактивна карта покладів льоду на Енцеладі, заснована на даних Сassini. За допомогою інфрачервоного спектрометра вчені змогли визначити склад матеріалів, з яких складається цей супутник Сатурну.

Області дослідники виділили червоним кольором, де на поверхню Енцелада пробивається свіжий лід і пара через геологічну активність всередині супутника. Науковці припускають, що саме під цими покладами льоду на поверхні Південного полюса Енцелада може бути розташований океан.

Нову інтерактивну карту Енцелада від NASA можна подивитися за цим посиланням.

Дані Cassini підтверджують, що на обох полюсах Енцелада через тріщини в корі з надр внутрішнього океану на поверхню супутника пробивається вода у вигляді льоду.

У NASA розглядають можливість відправити одну чи декілька місій на Венеру для пошуку життя. Раніше на Венері виявили речовину фосфін, яка багатьма вченими називається можливим покажчиком існування живих організмів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені показали, де є вода і лід на супутнику Сатурну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути