пʼятниця, 04 січня 2019 12:35

Вчені хочуть підселити життя на Місяць

Вчені хочуть підселити життя на Місяць
Картоплю і шовкопряди відправили на Місяць Фото: ubr.ua

Китайці намагаються зрозуміти, чи можливе життя на зворотньому боці Місяця.

3 січня 2019-го китайська станція Chang'e 4 зробила довгоочікувану посадку на зворотному боці Місяця, яку з нашої планети ніколи не видно. Зонд, у складі якого знаходиться посадковий апарат і місяцехід, висадилися у заздалегідь обраному районі о 10:26 за Пекінськім часом, повідомляє ubr.ua.

Головна відмінність китайської місії від польотів колег із інших країн: станція вперше в історії сіла саме на зворотному боці Місяця, де за 60 років досліджень космосу не висаджувався ще ніхто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші в історії фото зворотної сторони Місяця

Важливим завданням у рамках місії стануть біологічні експерименти. Разом зі станцією на зворотний бік Місяця в герметичному контейнері відправили насіння картоплі та яйця шовкопряда. Це допоможе перевірити, чи можливо створити у космічному апараті замкнуту екосистему, в якій личинки будуть виробляти вуглекислоту, а рослини за допомогою фотосинтезу перетворювати її в кисень.

Китайський апарат для дослідження Місяця Chang'e 4 успішно здійснив посадку на зворотному боці природного супутника Землі.

3 грудня о 4:26 за київським часом апарат Chang'e 4 здійснив успішну посадку на зворотному боці Місяця. Це перша в історії людства успішна м'яка посадка на цій ділянці Місяця, повідомляє видання CNN.

Зараз ви читаєте новину «Вчені хочуть підселити життя на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути