Цього дня, 8 жовтня 1945-го, запатентували першу в світі мікрохвильову піч.
Технологію, що лежить в основі роботи мікрохвильової печі, розробили під час Другої світової війни. Американські та британські військові розробили магнетрон, який став результатом дослідження з проблем радіо-передач і радіолокаційного виявлення.
Магнетрон виробляв набагато менші радіохвилі, відомі як мікрохвилі, і був маленьким і досить потужним, щоб використовуватися в літаках. Його можливості виявлення допомогли вирішити постійну проблему точності бомбардування міст.
Інженер з американського штату Массачусетс Персі Спенсер першим помітив здатність надвисокочастотного випромінювання нагрівати продукти. Він працював у момент винаходу в компанії Raytheon. Вона займалася виготовленням обладнання для радарів.
Першу серійну побутову мікрохвильову піч випустила японська фірма Sharp у 1962 році.
8 серпня 1899 року американський винахідник із Мінесоти Альберт Маршал запатентував холодильник. Перші побутові холодильники споживали багато дров, вугілля й гасу.
Задовго до цього люди вигадували різні методи зберігання продуктів. У Стародавньому Китаї взимку заготовляли крижані блоки. У середньовічній Європі продукти зберігали в колодязях, підвалах і глибоких ямах. Пізніше почали створювати так звані льодівні: лід загортали в сукно, посипали сіллю і зберігали в льохах. Наприкінці ХІХ ст. взимку почали заготовляти лід.
Коментарі