Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2017 08:49

В Росії знайшли мумію "полярної принцеси"
7

Фото: siberiantimes.com

У Росії на території древнього поховання Зелений Яр біля Салехарда вчені виявили муміфіковане тіло жінки передає Siberian Times.

Тіло 35-річної жінки пролежало у вічній мерзлоті близько 900 років в коконі з міді і хутра. Її волосся, довгі вії та зуби залишилися практично неушкодженими. Зелений відтінок обличчя "принцеси" - результат впливу фрагментів мідного чайника, який був розміщений в похованні в якості засобу захисту в загробному житті.

За словами істориків жінка належала до таємничої середньовічної мисливської та рибальської цивілізації, яка панувала в цьому полярному регіоні, але мала зв'язок з Персією.

Археологів здивувало знайдене тіло жінки, бо в цьому місці поховання були виключно чоловічими. Швидше за все, це означає, що вона була елітарним членом свого суспільства, які жили в цьому холодному регіоні, хоча крім декількох кілець поруч з черепом, в її могилі не було свідчень прикрас.

Російські та південнокорейські вчені проведуть детальний аналіз останків, щоб краще зрозуміти життя ранніх полярних поселенців. За їх словами, подібні мумії природного походження дуже рідкісні і саме тому такі знахідки унікальні.

Зараз ви читаєте новину «В Росії знайшли мумію "полярної принцеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути