четвер, 11 травня 2017 14:25

До Арабських Еміратів притягнуть гігантську крижину

До Арабських Еміратів притягнуть гігантську крижину
В Емірати привезуть айсберг. Фото: album.sanook.com

Об'єднані Арабські Емірати планують притягнути до свого узбережжя айсберги для вирішення проблем з питною водою.

Автором та розробником проекту є компанія National Advisory Bureau Limited. Її директор Абдулла Мухаммед Сулейман Аль Шеай повідомляє, що айсберги забезпечать прісною водою населення ОАЕ, а також сприятимуть змінам клімату в регіоні. ОАЕ можуть розраховувати на регулярні дощі протягом року. До того ж, гігантські льодовики стануть хорошою принадою для туристів.

"Айсберги для ОАЕ" є частиною проекту з перетворення пустелі. Піски в ОАЕ замінять садами та прокладуть річку з Аравійського моря.

Ще одним позитивним фактором є відновлення в Аравійському морі екологічного балансу і біологічного розмаїття, порушених через опріснювальні установки, які збільшили вміст солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили "таємницю смертельної небезпеки" Бермудського трикутника

Доставка одного айсбергу до побережжя Аравійського моря триває рік. Проект планують запустити на початку 2018 року, що забезпечить жителів ОАЕ прісною водою уже 2019-го.

Крижаний покрив Антарктиди містить 30 млн куб. км замерзлої прісної води. Нещодавно учені зафіксували великий розлом у льодах Антарктиди. Це свідчить про рекордні розміри айсбергів, які можуть відколотись від Антарктиди найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «До Арабських Еміратів притягнуть гігантську крижину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути