середа, 30 вересня 2020 18:38

Уряд встановив, чого має навчити середня школа

Уряд встановив, чого має навчити середня школа
Уряд затвердив держстандарт середньої освіти. Фото: pexels.com

Кабінет міністрів затвердив Державний стандарт базової середньої освіти.

Він почне діяти з 2022 року для учнів, які навчаються за 12-річною програмою, повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

Виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що затвердження стандарту є продовженням реформи "Нова українська школа" у 5-9 класах.

Згідно з документом, школярі протягом навчання у 5-9 класах мають оволодіти наскрізними вміннями та 11 головними компетентностями: вільне володіння державною мовою; здатність спілкуватися рідною та іноземними мовами; математична компетентність; компетентності у галузі природничих наук, техніки і технологій; інноваційність; екологічна компетентність; інформаційно-комунікаційна компетентність; навчання впродовж життя; громадянські та соціальні компетентності; культурна компетентність; підприємливість і фінансова грамотність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН розробило нову платформу для дистанційного навчання

На основі стандарту розроблять типову освітню програму для базової школи. Вона складатиметься з варіантів типових навчальних планів та каталогів модельних навчальних програм та інших освітніх програм згідно з вимогами Закону "Про повну загальну середню освіту".

Систему дошкільної освіти збирається реформувати Міністерство освіти і науки України. Відомство хоче привести її до загальноєвропейського рівня з урахуванням кращих традицій вітчизняної педагогіки, заявляє виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «Уряд встановив, чого має навчити середня школа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути