пʼятниця, 26 травня 2017 07:45

Вживання кави допоможе запобігти раку печінки - вчені

Учені з Університету Саутгемптона дійшли висновку, що вживання кави знижує ризик виникнення онкології.

Для цього провели 26 досліджень, в яких брали участь більше 2 млн людей.

Про це повідомляє BMJ Open.

Під час дослідження фахівці помітили, що у тих, хто пив дві чашки кави щодня, знизилася вірогідність появи раку печінки на 25% ті учасники дослідження, які вживали 5 чашок, - на 50%.

"Кава має переваги для здоров'я, і ці останні дані свідчать про те, що вона може впливати на ризик розвитку раку печінки. Ми не пропонуємо, щоб кожен починав пити 5 чашок кави в день. Необхідно провести додаткове дослідження потенційної шкоди, пов'язаної з кофеїном. Є також свідоцтва того, що його вживання слід уникати в певних групах, таких як вагітні жінки", - говорить провідний автор роботи Олівер Кенеді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, що викликають виразку шлунку

Захисний ефект у кави без кофеїну набагато менше.

У мережі з'явився новий тренд на напої - кава з чорною пінкою. Головним інгредієнтом є активоване вугілля. Така варіація кави отримала популярність в установах Великобританії і Австралії. При створенні дизайну головний акцент робили на кольорі, який так притягає модників і прихильників готичного віяння. Активоване вугілля вибрали із-за насиченого відтінку і корисних властивостей для організму.

Зараз ви читаєте новину «Вживання кави допоможе запобігти раку печінки - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути