Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 10:24

Українську мову вивчатимуть у білоруських школах

Українську мову вивчатимуть у білоруських школах
Вивчатимуть елементарні знання з української мови. Фото:media.dyvys.info

Навчальну програму факультативних занять "Українська мова" для 5-9 класів шкіл з білоруською та російською мовами викладання затвердило міністерство освіти Білорусі.

Мета програми – сформувати в учнів уміння і навички нормативної усної і письмової української мови, пише "Радіо Свобода".

Вивчатимуть елементарні знання про особливості української мови в порівнянні з російською та білоруською. Завдяки цьому розвиватимуть почуття любові і поваги до українського народу, інтересу до його мови, культури, літератури, звичаїв, традицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав умову, за якої відправить миротворців на Донбас

Посольство України у Мінську відзначає, що це відбулося у контексті розвитку співпраці України з Білоруссю у сфері освіти. Це обговорювали на торішніх переговорах президента Олександра Лукашенка до Києва.

Викладачів української мови та літератури вже готують на філологічних факультетах в університетах Мінська та Бреста. У Мінську та Гомелі наразі діють курси української мови для дорослих та дітей, організовані українською діаспорою.

Український співак Alekseev став переможцем національного відбору в Білорусі на Євробачення 2018. Журі з 9 осіб також поставило його на 1-ше місце. Alekseev виконав пісню Forever ("Назавжди").

Зараз ви читаєте новину «Українську мову вивчатимуть у білоруських школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути