понеділок, 20 травня 2019 15:36

Українські науковці отримали 1 млн грн за роботу

Українські науковці отримали 1 млн грн за роботу
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич вручає нагороди. Фото: pedpresa.ua

5 колективів українських науковців отримали премії Кабінету міністрів за розроблення і впровадження інноваційних технологій. Кожен візьме по 200 тис. грн.

За фінансове заохочення цьогоріч боролись 20 робіт. Із них експерти відібрали 5 найкращих. Серед них — розробка новітньої технології лікування вогнепальних переломів кісток, технологія для вирощування супервеликих монокристалів тугоплавких металів, технологія виготовлення крупногабаритних редукторів важкого машинобудування.

"Я рада, що сьогодні маємо можливість зібратися напередодні Дня науки, щоб привітати і відзначити кращих. Саме ви захищаєте наш науковий та інтелектуальний потенціали. І хоч багато людей цього фронту не бачать, ваша лінія захисту є однією із найважливіших. Дякую за вашу працю та внесок, який робите", – сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час вручення нагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться в процедурі ЗНО цьогоріч

Між тим, чиновниця вручила відомчі відзнаки МОН України. Їх, зокрема, отримали українські полярниці, які нещодавно повернулися з сезонної експедиції на антарктичній станції "Академік Вернадський", повідомили на сайті pedpresa.ua.

Премію Кабінету міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій засновали 1 серпня 2012-го. Її присуджують щороку через конкурс і вручають до Дня науки. Премією відзначають кращих науковців і винахідників за розробку і впровадження у виробництво інноваційних технологій і виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції.

В Україні кількість аспірантів і докторантів невпинно зменшується. Про це повідомила Державна служба статистики.

Зараз ви читаєте новину «Українські науковці отримали 1 млн грн за роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути