середа, 12 квітня 2017 14:07

Українців запросили на стажування до NASA

Українців запросили на стажування до NASA
Винахідники з України поїдуть у НАСА Фото - Експрес

Два українські винахідники стали переможцями щорічного конкурсу інноваційних технологій. Українці перемогли вперше. Тепер на них чекає десятитижневе стажування. Конкурс збирає найкращих винахідників у всьому світі.

Розробки науковців привернули увагу викладачів Каліфорнійського університету. Вченим дали можливість безкоштовно реалізувати свою розробку. Про це повідомляє ТСН.

Киянин Євген Ерік винайшов заміну кондиціонеру - віконні жалюзі у формі сонячних панелей. Він - дипломований кібернетик. Реалізувати ідею допомогли спонсори, що вклали в розробку $235 тис.

"Неефективно було в літній період часу боротися зі спекою в приміщенні. Вся енергія від сонячних панелей йшла на кондиціонер. Створив cонячні жалюзі, які висять на вікні і генерують електрику", - каже винахідник.

Розробка запатентована. Їїї тестують у Іспанії, Нігерії та багатьох штатах США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили друге Сонце

Студент інституту високих технологій університету Шевченка Даниїл Баш виявив, як можна видобувати дорогоцінні метали з океанічних течій.

Ідеї двох винахідників легко реалізувати, упевнені викладачі Університету сингулярності на базі дослідницького центру NASA в Каліфорнії.

До Каліфорнії українці поїдуть 17 червня.

Дослідники визначили хімічний склад атмосфери планети GJ 1132b у сузір'ї Паруса. Виявилося, що об'єкт подібний на Землю не тільки розмірами.

Зараз ви читаєте новину «Українців запросили на стажування до NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути