Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 07:26

Вчені з'ясували, кого частіше кусають собаки

Вчені з'ясували, кого частіше кусають собаки
Науковці дізналися, що з віком збільшується ймовірність отримати укус, а також висока вона у тих, хто емоційно нестабільний. Фото: sciencepop

Фахівці з університету Ліверпуля дізналися, яких людей собаки кусають частіше за все. У більшості випадків собаки накидаються на незнайомців, а також на тих, хто емоційно нестабільний.

Вчені під керівництвом Керрі Вестгарт провели дослідження, для якого обійшли 1280 будинків в невеликому англійському містечку, пропонуючи жителям прийняти в ньому участь, пишуть у журналі Journal of Epidemiology & Community Health.

Чверть опитаних - 172 людини - хоча б раз в житті зазнавали нападу собак, 13 з них вперше вкусили за минулий рік. З'ясувалося, що чоловіків собаки кусали 1,8 рази частіше, ніж жінок, а тих, у кого вдома є кілька собак - в 3,3 рази частіше, ніж людей, у кого собак немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біологи навчили косатку імітувати мову людей

Науковці дізналися, що з віком збільшується ймовірність отримати укус, а також висока вона у тих, хто емоційно нестабільний.

Американські дослідники з "Національної програми по токсикології" спростували твердження про небезпеку випромінювання, яке виходить від мобільних телефонів. Вчені спостерігали випромінювання від ґаджетів на лабораторних гризунах.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, кого частіше кусають собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути