Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 10:54

Вчені вперше випробують на людях препарат проти старіння

Вчені вперше випробують на людях препарат проти старіння

Дослідники з Вашингтонського університету та університету Кейо випробують препарат під назвою "нікотинамід мононуклеотид" (NMN) на людях. Раніше ліки перевіряли на мишах.

Про це повідомляє Тһе Japan News.

З наступного місяця медики планують вводити 10-ти здоровим людям NMN. Вони перевірять, чи допоможе препарат уповільнити старіння без побічних ефектів. Якщо результати будуть позитивними, ліки випустять на ринок, і це буде перший дійсно омолоджуючий продукт. NMN стимулює вироблення білків, що сповільнюють старіння.

Під час випробувань препарату на гризунах вчені зафіксували зупинку зниження зору, погіршення обміну речовин і порушення толерантності до глюкози. Мишей часто використовують для медичних тестів, так як вони мають до 98% генів, притаманних людині, і нерідко страждають на ті ж захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтінки лаків, які візуально омолоджують руки

Вчені сумніваються в тому, наскільки успішним виявиться аналогічне лікування для людини, тому японські дослідники проведуть випробування на людях. Для Японії, де 40% населення до 2055-го старше 65 років, цей експеримент - дуже важливий крок до пошуку вирішення проблеми старіння.

Нагадаємо, надмірне вживання солодкого шкідливе не лише для фігури. Крім зайвих кілограмів, зловживання солодким прискорює процес старіння.

Зараз ви читаєте новину «Вчені вперше випробують на людях препарат проти старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути