Ексклюзиви
субота, 15 травня 2021 22:56

У NASA назвали три варіанти для ліквідації небезпечного для Землі астероїда

У NASA назвали три варіанти для ліквідації небезпечного для Землі астероїда
Сьогодні в арсеналі фахівців є тільки три основні інструменти, які могли б допомогти уникнути падіння гігантського тіла. Фото: Pixabay

У NASA змоделювали ситуацію, за якої нашій планеті загрожує велике небесне тіло, і з'ясували, як багато часу знадобиться землянам, щоб запобігти катастрофі.

Висновки дослідження наводить Business Insider. Експерти вирахували, що трапиться, коли у більш ніж 56 мільйонах кілометрів від Землі з'явиться астероїд, що загрожує планеті.

Врізатися в неї, відповідно до їхнього сценарію, він має через півроку після виявлення. Метою експерименту було дізнатися, які технології сьогодні існують у землян, щоб запобігти катастрофі. Виявилося, їх немає: жодні сучасні методи не здатні зупинити падіння астероїда. Як з'ясували вчені, якби така загроза дійсно існувала, світовій науці знадобилися б не місяці, а роки, щоб розбити астероїд на частині або відправити його геть від Землі. Фахівці оцінили цей час - від п'яти до десяти років. Причому деякі науковці заявили, що 10 років - це мінімум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA зробили розрахунки про небезпечний для Землі астероїд

Сьогодні в арсеналі фахівців є тільки три основні інструменти, які могли б допомогти уникнути падіння гігантського тіла. Перший - помістити біля астероїда або на нього вибуховий пристрій, щоб розбити небесне тіло на більш дрібні і менш небезпечні шматки.

Другий шлях - направити в сторону загрози лазери, які могли б нагріти і хоча б частково поверхню незваного гостя, змінивши його орбіту.

Третій варіант - відправити до астероїда космічний апарат, який врізався б у нього і тим самим змінив траєкторію польоту. Але для здійснення будь-якого з цих варіантів знадобляться роки роботи.

Жителі штату Флорида, США, побачили в небі яскравий метеор і зафільмували його падіння.

Зараз ви читаєте новину «У NASA назвали три варіанти для ліквідації небезпечного для Землі астероїда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути