середа, 20 вересня 2017 08:59

У найстарішому університеті Туреччини вивчатимуть українську мову

В Стамбульському університеті Туреччини на кафедрі слов'янських мов відкрили нову спеціальність - "Українська мова та література".

На кафедру вже зараховано 18 студентів, які спочатку впродовж року інтенсивно вивчатимуть українську мову на підготовчому відділені. Після підготовчих курсів на студентів чекає 4 роки навчання на бакалавраті. Таким чином, вже через 5 років в Туреччині будуть перші місцеві спеціалісти з української мови та літератури.

Автор: twitter.com
  Одним з результатів Меморандуму стало відкриття спеціальності “українська мова та література” на кафедрі слов’янських мов в Стамбульському університеті.
Одним з результатів Меморандуму стало відкриття спеціальності “українська мова та література” на кафедрі слов’янських мов в Стамбульському університеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібно ігнорувати російську нелітературну лексику" - Юрій Костюченко

Для належного забезпечення навчального процесу до Стамбульського університету запросили спеціалістів з України - доцентів Ірину Дригу та Олександра Середу.

Зараз в Стамбульському університеті та його філіях навчається понад 76 тис. студентів, викладацький склад налічує понад 2 тис. професорів.

У березні 2017 року під час візиту Міністра освіти і науки України Л.Гриневич до Туреччини було підписано Меморандум про співпрацю між МОН України і Радою вищої освіти Турецької Республіки.

Зараз ви читаєте новину «У найстарішому університеті Туреччини вивчатимуть українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути