понеділок, 26 квітня 2021 15:23

Телескоп Hubble сфотографував космічне "намисто з діамантами"

Космічний телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу сфотографував туманність Намисто, що розташоване на відстані 15 тис. світлових років від Землі.

Космічне "намисто з діамантами" з'явилося в результаті взаємодії двох схожих на Сонце зірок, повідомляється на сайті обсерваторії. Туманність розташована в сузір'ї Стріла.

"Пара зірок, які утворили туманність, залишаються так близько одна до одної, що здаються єдиним яскравим світилом. Зірки продовжують обертатися навколо одна одної на надвисоких швидкостях", - йдеться в повідомленні.

Автор: esahubble.org
  Туманність знаходиться в сузір'ї Стріла
Туманність знаходиться в сузір'ї Стріла

Приблизно 11 тис. років тому більша зі старіючих зірок розширилася та поглинула іншу, створивши те, що астрономи називають "загальним конвертом". Менша зірка продовжувала обертатися всередині гіганта, збільшуючи швидкість його руху. Той "роздувався", доки його частини не опинилися викинуті в космос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадковий модуль NASA на Марсі перебуває в кризовому стані

Космічний телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу зробив серію фотографій туманності Вуаль за допомогою нових методів обробки зображень, які дозволяють побачити найдрібніші деталі.

Зараз ви читаєте новину «Телескоп Hubble сфотографував космічне "намисто з діамантами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути