Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Технології дозволяють знайти кожного - Федоров про розпізнавання облич російських окупантів

Технології дозволяють знайти кожного - Федоров про розпізнавання облич російських окупантів
Пошуки російських воєнних злочинців тривають щодня, заявив очільник Мінцифри Михайло Федоров. Фото: t.me/mintsyfra

Пошуки російських воєнних злочинців тривають щодня. Після визволення тимчасово окупованих міст і сіл на Київщині вдалося встановити багатьох російських мародерів, ґвалтівників і вбивць.

Мінцифри активно використовує технологію розпізнавання облич, аби знайти окупантів, які вчиняли звірства на території України. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є можливість додати елементи екзоскелета: як виглядатиме солдат майбутнього

"Вже багато знайдено тих вбивць, які були в Бучі, в Ірпені й покинули цю територію. У нас вже є профілі цих осіб, прізвища. Зрозуміло, де вони служать. Є багато інформації і всі продовжують над цим працювати. За короткий час буде встановлено все про них", - поділився він.

Федоров зауважив, що "технології дозволяють знайти кожного, хто потрапив під об'єктив хоча б раз". Зокрема, цьому сприяє те, що російські окупанти на території України часто фотографуються і викладають знімки в мережу. Також є дані з місць, де загарбники вчиняли злочини, бо багато будинків обладнані веб-камерами та системами спостереження.

За допомогою штучного інтелекту відшукали родичів російських убивць, які безжально тероризували й вбивали мешканців Бучі. Їм написали в соцмережах і показали фото вбитих. На що ті відповіли: "Смерть националистам", "Иди нах*й. Я тут причем", "Я за Россию".

Українці навчилися використовувати штучний інтелект для пошуку в соціальних мережах акаунтів мертвих російських загарбників за фото трупів. Тож військові ЗСУ можуть повідомити про смерть їхнім друзям. Розвіюють міф про "спецоперацію", на якій "немає строковиків" і де "ніхто не вмирає".

Зараз ви читаєте новину «Технології дозволяють знайти кожного - Федоров про розпізнавання облич російських окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути