четвер, 19 листопада 2020 11:58

Швидкість інтернету від SpaceX вражає: під час снігу працює швидше

Швидкість інтернету від SpaceX вражає: під час снігу працює швидше
SpaceX запустили в США й Канаді Фото: SpaceX

Відомі перші результати роботи супутникового інтернет-зв'язку від компанії SpaceX бета-версії Starlink. Його запустили в США й Канаді. Інтернет працює навіть за умов низької температури або снігопаду. Його швидкість досягає 175 Мбіт/с. Дослідження провели експерти видання Business Insider.

Один із проведених тестів показав, що низька температура позитивно впливає на роботу мережі - на 20 Мбіт/с. Рекордний показник зафіксували в Америці. Він становив 208,63 Мбіт/с.

Користувачі інтернет-мережі публікують відгуки на офіційному сайті Starlink. Один з них написав, що одночасно приєднав 6 смартфонів, 6 ноутбуків, 3 консолі, 2 планшети та персональний комп'ютер, і коли пішов сніг, швидкість інтернет-зв'язку не змінилася.

Спочатку розробник Starlink Ілон Маск говорив, що швидкість коливатиметься в діапазоні між 50 та 150 Мбіт/с, водночас показник роботи інтернет-сполучень - у середньому 160 Мбіт/с. Зацікавленість до новинки проявили 700 тис. американців.

Охочим спробувати інтернет-зв'язок дали спеціальні термінали, які приймають сигнал, і Wi-Fi-роутер. Термінал коштує $499, понад 14 тис. грн, а щомісячна підписка — $99, більш як 2 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астероїд непомічено пролетів на рекордно близькій відстані до Землі

Американська компанія SpaceX запустила на орбіту ракету-носій Falcon 9 з новою партією 60 мінісупутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомив спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Зараз ви читаєте новину «Швидкість інтернету від SpaceX вражає: під час снігу працює швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути