понеділок, 25 червня 2018 10:45

Створять школи при дитячих лікарнях

Створять школи при дитячих лікарнях
Зараз в Україні існують класи при лікарнях "Охматдит". Фото: podari-zhizn.

Міністерство освіти і науки планує створити школи при дитячих лікарнях.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань створення передумов для навчання учнів, які тимчасово перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я.

"Передусім наше головне і важливе завдання - створити усі необхідні умови, щоб діти, які тимчасово не відвідують заклади освіти через хвороби, змогли продовжувати навчатися. Саме тому ми спільно з МОЗ та представниками громадської організації Small heart with art починаємо розробляти концепцію та усю необхідну законодавчу базу, щоб якнайшвидше запустити цей процес", – каже генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Зараз в Україні існують класи при лікарнях "Охматдит" у Києві та Львові. До дітей приходять вчителі зі школи, за якою вони закріплені. Іноді дітям видають табелі успішності після закінчення класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич дозволяє українським школам самостійно обирати мову навчання

Концепцію запозичать у Фінляндії. Там при лікарнях є 28 навчальних закладів. Такі школи існують понад 100 років. Згідно із законодавством Фінляндії кожна велика лікарня повинна мати школу.

2017 року інвестиції в обладнання опорних шкіл становили 800 мільйонів гривень, тоді ж введена цільова освітня субвенція на інклюзивну освіту - 209 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Створять школи при дитячих лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути