понеділок, 05 серпня 2024 14:28

Стартап Маска вживив чип у мозок ще однієї людини

Стартап Маска вживив чип у мозок ще однієї людини
На сайті Neuralink зазначається, що чип має 1024 електроди. Фото: eastnews.ua

Компанія Ілона Маска Neuralink, що займається розробкою мозкових чипів, успішно імплантувала свій пристрій у мозок уже другому пацієнту.

Стартап Neuralink зараз знаходиться в процесі тестування свого імпланту, повідомляє Reuters.

"Перший пацієнт, якому вживили чіп, завдяки пристрою здатний грати у відеоігри, переглядати інтернет-сторінки, писати в соціальних мережах і переміщати курсор на ноутбуці. Маск, своєю чергою, не розкривав багато подробиць щодо другого учасника експерименту. Наразі відомо, що він, як і перший, також мав травму спинного мозку. Мільярдер розповів, що 400 електродів імплантату в мозку другого пацієнта працюють", - пише видання.

Водночас на сайті Neuralink зазначається, що чип має 1024 електроди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап Маска вживить чип у мозок ще однієї людини

"Здається, із другим імплантатом все пройшло надзвичайно добре. Тут багато сигналу, багато електродів. Він працює дуже добре", - заявив Маск під час одного зі своїх подкастів.

Мільярдер очікує, що до кінця року Neuralink вживить чипи ще восьми людям.

Досі компанія Маска вживила чип лише одному пацієнту - повністю паралізованому внаслідок травми спинного мозку Ноланду Арбо з Аризони. Завдяки чипу чоловік зміг користуватися ПК і навіть грати у відеоігри, користуючись пристроєм за допомогою сили думки.

Варто зазначити, що Neuralink не винайшла інтерфейси "мозок-комп'ютер". Вони існують і імплантуються людьми тваринам з 2006 року.

Головний внесок компанії в технологію - тонкі гнучкі проводи, які покриті електродами для реєстрації активності мозку. У ниток більше електродів, ніж у інших систем. Тобто, їхня пропускна здатність набагато вища. Крім того, вони не завдають таких серйозних пошкоджень, як жорсткі голки. Однак сторонні предмети в мозку з часом руйнуються, а дрібніші руйнуються швидше.

Neuralink є нейротехнологічною компанією, яка була заснована Маском у 2016 році. Основна мета компанії полягає у розробці інтерфейсу мозок-комп'ютер, що дозволить людям взаємодіяти з комп'ютерами та іншими електронними пристроями безпосередньо через мозкову активність.

Зараз ви читаєте новину «Стартап Маска вживив чип у мозок ще однієї людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути