вівторок, 27 грудня 2016 16:42

Стало відомо, у якій країні найбільше відпочивають

Стало відомо, у якій країні найбільше відпочивають

Експерти з Європейської економічної комісії ООН визначили, як люди у різних країнах розпоряджаються своїм вільним часом. Результати показали, що у середньому людина відпочиває від роботи від 4 до 6 год. у день.

Під вільним часом науковці розуміли заняття спортом, своїми хобі, відвідування розважальних заходів, ігри, читання, перегляд телевізора, відпочинок і "байдикування".

Науковці провели опитування у 9 країнах Європейського регіону, повідомляє news.am. Як виявилося, найбільше вільного часу мають жителі Сербії - 6 год. 10 хв. Найменше відпочивають у Білорусі - 4 год. 16 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, чому нудна робота шкідлива

Аналітики дослідили, у всіх 9 країнах у чоловіків вільного часу більше, ніж у жінок. У Туреччині чоловіки мають на 9 хв більше часу на відпочинок, а в Сербії - на 1 год. 11 хв.

Жінки і чоловіки половину вільного часу витрачають на телевізор, інтернет та відеоігри.

Тим часом 70,2% молодих українців у вільний час надають перевагу зустрічам із друзями. На другому місці в рейтингу проведення часу - гра в комп'ютерні ігри та сидіння в інтернеті. Так відпочивають 42,6% молоді. Серед популярних способів проведення вільного часу також виконання хатніх справ (35,8%), слухання музики (32,6%) та заняття спортом (30,9%). 15,4% української молоді витрачають вільний час на самоосвіту (курси чи додаткові заняття), а 11,3% воліють займатися своїм хобі, коли не мають нагальних справ.

Вчені Колумбійського університету з'ясували, яка робота є найнервовіша у світі. Виявили, що 18% менеджерів середньої ланки мають ознаки депресії. Серед звичайних працівників такі симптоми присутні у 12% випадків. Начальники і власники компаній страждали від депресивного настрою у 11% випадків.
Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, у якій країні найбільше відпочивають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути