субота, 16 грудня 2017 07:25

Створили їстівні пакети

Створили їстівні пакети
Індієць Ашватх Хедж створив органічні пакети. Фото: expres.ua

Учасники індійського стартапа EnviGreen розробили органічні пакети. Ззовні вони нічим не відрізняються від звичайних пакетів, хоч складаються з натурального крохмалю і рослинних олій.

Пакети екологічно-чисті, їх навіть можна їсти, пише expres.ua. Такий пакет розкладається за 180 днів, у воді кімнатної температури менш ніж за добу, а в киплячій - всього за 15 сек.

"Ми не використовуємо жодних хімічних сполук. Навіть для друку застосовуємо натуральні барвники", - зазначив Ашватх Хедж, який створив ці пакети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелена ГМО-миша, екскурсія у Червоному корпусі та лекція про нанотехнології - стартують Дні науки

На заводу в Бангалорі щомісяця виготовляють близько тисячі метричних тонн екологічно-чистих "пластикових" мішків. Один такий коштує приблизно на 35% дорожче, ніж звичайний.

Хімікат бісфенол-А, який застосовують для виготовлення пластикових пляшок та упаковок для їжі, може передаватися від матері до дитини через плаценту і молоко. Як показав експеримент, у кролиці-матері, якій щодня вводили близько 200 мг бісфенолу-А, народжується плід із синдромом дірявого кишечника і одноманітною кишковою флорою, що вказує на хронічні захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Створили їстівні пакети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути