середа, 19 травня 2021 07:45

Створили першу у світі вакцину від астми

Створили першу у світі вакцину від астми
Експериментальна вакцина поєднує рекомбінантні цитокіни з білком-носієм. Фото: pixabay.com

Експериментальну вакцину від астми, яку досі тестували лише на тваринах, мають намір випробувати на людях.

Нове дослідження вчених Тулузького інституту інфекційних і запальних захворювань у Франції дозволить у майбутньому успішно лікувати хронічні захворювання легенів, пише Nature Communications. Виявилося, що дупілумаб — моноклональні антитіла, які використовують при лікуванні екземи, також ефективно полегшують симптоми важкої астми.

"Хоча лікування дупілумабом і іншими моноклональними антитілами може пом'якшити симптоми, вони дорогі та вимагають постійних ін'єкцій, тоді як вакцина, котра досягає тих же результатів, може забезпечити рентабельні терапевтичні ефекти в довгостроковій перспективі", - ідеться у публікації.

Спільно розроблена командами Infinity, Інституту Пастера в Парижі і французької біотехнологічної компанії Neovacs, експериментальна вакцина поєднує рекомбінантні цитокіни з білком-носієм. У понад 90% мишей, яким був введений прототип вакцини, виявили антитіла, здатні нейтралізувати алергічні реакції хронічної астми через шість тижнів після ін'єкції. При цьому захист тривав до року, після чого у понад 60% тварин як і раніше спостерігалися високі рівні антитіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алергія на пилок може перерости в астму

Зігнута людина з опущеною головою найчастіше має поганий зір, схильність до частих бронхітів або астми. Хибна постава може бути наслідком поганого прикладу батьків чи людей, які вплинули на формування особистості, проблем зі здоров'ям, спадковості.

Зараз ви читаєте новину «Створили першу у світі вакцину від астми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути