Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 16:46

Створили штучний інтелект, який читає краще за людей

Створили штучний інтелект, який читає краще за людей
Штучний інтелект перевершив людину у розумінні прочитаного тексту.

Штучний інтелект, розроблений китайською компанією Alibaba та американскьою Microsoft, переміг людей у змаганнях з читання в Стендфордському університеті, США.

11 січня глибока нейронна мережева модель Alibaba набрала 82,44 бали. Через день програма від Microsoft відповіла з результатом 82,650 бали. Обидві програми отримали більш високий результат, ніж людина - 82,304 бали, повідомляє CNN.

Тест був розроблений фахівцями з штучного інтелекту в Стенфорді для вимірювання зростаючих можливостей комп'ютерів у читанні та розумінні тексту.

Стенфордський тест містив запитання за змістом статей у Вікіпедії.

Приклад завдання: людина і ШІ повинні були прочитати уривок з історії британського теле- серіалу "Доктор Хто". Потім відповідали на запитання на кшталт "Як називається космічний корабель в "Доктор Хто"?" (Правильно відповідь - Тардіс).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили месенджер, який дозволяє робити "голографічні селфі"

"Технологію можна буде поступово впровадити у сфери обслуговування клієнтів, музейні екскурсії та онлайн-відповіді на медичні запити пацієнтів. Це безпрецедентно зменшує необхідність участі в них людей", - заявив Ло Сі, головний експерт з обробки природної мови на Alibaba.

Він назвав перемогу "великою честю". Визнав - вона може призвести до того, що значна кількість працівників втратять свою роботу.

Штучний інтелект вже впливає на промисловість по всьому світу - вантажники, водії авто і оператора сільгосптехніки перебувають під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Створили штучний інтелект, який читає краще за людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути