понеділок, 06 липня 2020 02:13

Сотні вчених закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо коронавірусу

Сотні вчених закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо коронавірусу
Сотні вчених закликають переглянути рекомендації щодо коронавірусу. Фото: Reuters

Сотні вчених з різних країн світу звернулися до керівництва Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із закликом переглянути рекомендації щодо захисту від коронавірусної інфекції.

ВООЗ вважає основним шляхом передачі SARS-CoV-2 повітряно-крапельний, тобто такий, при якому збудник потрапляє в повітря головним чином під час чхання і кашлю хворого, або коли він говорить, вказали автори, повідомляє DW.

У відкритому листі, який наступного тижня планується опублікувати в одному з наукових журналів, 239 вчених з 32 країн представили докази того, що коронавірус передається через повітря в ще більш дрібних частинках, які набагато довше затримуються у повітрі, ніж це вважалось раніше.

Відповідно до цієї нової інформації, вчені наголошують на необхідності переобладнати вентиляційні системи в школах, будинках для людей похилого віку, житлових будинках і на підприємствах. Зокрема, на думку експертів, у таких системах необхідно встановити більш потужні повітряні фільтри і мінімізувати рециркуляцію повітря.

З огляду на нові дані, медичним працівниками, ймовірно, знадобляться більш професійні маски типу N95, які можуть відфільтровувати найменші частинки. А для знищення вірусних частинок, які циркулюють у повітрі у закритих приміщеннях, може знадобитися ультрафіолетове випромінювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мілевського відправили на самоізоляцію через спалах коронавірусу в команді

Раніше, головний санітарний лікар висунув умови, за яких в Україні не зможе завершитися пандемія.

Зараз ви читаєте новину «Сотні вчених закликали ВООЗ переглянути рекомендації щодо коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути