четвер, 14 лютого 2019 16:30

Що треба їсти, щоб радіти

Що треба їсти, щоб радіти
Шоколад продукує щастя. Фото: Endorfin Foods

25 грамів чорного шоколаду рекомендують вживати на добу. Тоді організм отримає необхідну дозу "молекул щастя".

У темному шоколаді (какао не менше 70%) міститься ціла низка сполук, які можуть сприяти виробленню "молекул щастя" , - йдеться у блозі для Gazeta.ua Олександра Скорохода.

"Основний вплив шоколаду на синтез "молекул щастя" пов'язаний з цукром! Подразнюючи специфічні рецептори на нейронах - глюкоза сприяє виробленню ендорфінів – природних опіатів, які дають легкий стан ейфорії. Оскільки шоколадом нас винагороджували, заохочували в якихось особливих випадках у дитинстві – мозок це запам'ятовує. Щоразу, коли ми вживаємо шоколад, спрацьовує знову дофамінова система – синтезуються "молекули щастя"", - пише кандидат біологічних наук.

З точки зору фізіології та біохімії, щастя – це стан організму. Він пов'язаний з так званими "молекулами щастя" - ендорфінами, ендоканабіноїдами, серотоніном та дофамином.

Фахівець радить не зловживати шоколадом. Він має високу калорійність та містить багато жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зняти стрес: продукти, які допомагають розслабитись

"Це становить великий ризик для набору зайвої ваги. Особливо це стосується молочного і білого шоколаду, які фактично тільки дають порожні калорії у вигляді жирів і цукру", - йдеться у блозі.

Природний наркотик, що міститься в нашому організмі, називається "ендорфін". Ця речовина здатна зробити людину безмежно щасливим, але на дуже короткий термін. Один з найшвидших способів відчути ейфорію - пофліртувати з людиною, яка вам приємна.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти, щоб радіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути