пʼятниця, 19 жовтня 2018 01:35

Чим корисний флірт - 10 наукових фактів
13

Флірт приносить не тільки миттєве задоволення і радість, але й здатний підвищити ваш авторитет на роботі та "пожвавити" тривалі подружні стосунки.

1. Виробляє ендорфін - гормон щастя

 

© Game of Thrones / Home Box Office (HBO)

Природний наркотик, що міститься в нашому організмі, називається "ендорфін". Ця речовина здатна зробити людину безмежно щасливим, але на дуже короткий термін. Один з найшвидших способів відчути ейфорію - пофліртувати з людиною, яка вам приємна.

В організмі чоловіка при заграванні з дівчиною відбувається великий викид тестостерону. Причому неважливо, чи має він наміри щодо дами або зробив їй комплімент між іншим.

2. Підвищує самооцінку, розкріпачує

 

© AFP / East News

Під час флірту в нас буквально відключається мозок і ми діємо, спираючись лише на емоції, а це дозволяє забути про комплекси й страхи. Тому вправа із заграванням - одна з перших, яку рекомендують психологи людям, що страждають підвищеною сором'язливістю.

3. "Омолоджує" стосунки

 

© Mr. & Mrs. Smith / 20th Century Fox

Чим довше тривають стосунки, тим менше між партнерами пристрасті. У кращому випадку пари йдуть на побачення, щоб "згадати молодість", але більшість не робить і цього, продовжуючи вважати, що все нормально, та й взагалі, "так усі живуть". Але перше, що радять сімейні психотерапевти подружжю, чий шлюб перетворився в рутину, - це закрутити роман один з одним.

4. Підвищує соціальний статус

 

© Game of Thrones / Home Box Office (HBO)

Люди, які фліртують, підсвідомо здаються іншим впевненими в собі, привабливими і успішними. Мається на увазі легкий, дружній флірт, який доречний при спілкуванні на роботі та з діловими партнерами. Ненав'язливі компліменти, жарти або тепле рукостискання не створюють враження легковажності, а, навпаки, підвищують ваш авторитет в очах оточуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили причини жіночих зрад під час щасливого шлюбу

5. Не загрожує поточним стосункам

 

© Harry Potter and the Goblet of Fire / Warner Bros. Pictures

Флірт – це не зрада. Бажання подобатися людям і відчувати свою значимість в їх очах притаманне кожній людині від народження. Якщо це проявляється в розумних межах, романтичним стосункам зовсім не загрожує. Більш того, деякі психологи вважають, що флірт може стати основою для міцної дружби.

6. Допомагає самоствердитися

 

© Mr. & Mrs. Smith / 20th Century Fox

Немає нічого поганого в бажанні підвищити свою самооцінку за рахунок інших, якщо причиною є хворобливий розрив з партнером, депресія або хвороба. Швидкий і легкий флірт з баристою в кав'ярні нікому не зашкодить, а зі стану наближення катастрофи виведе і настрій обом сторонам підніме.

7. Тварини теж фліртують

 

© East News

Дельфіни, щоб зачарувати самку, здійснюють любовний танець: плавають поруч з обраницею, торкаючись до неї плавниками. Якщо самець відчуває, що йому відповідають взаємністю, він починає злегка прикушувати дамі плавники. А деякі види дельфінів під час залицяння роблять обраницям подарунки: піднімають з дна водорості, уламки коралів або шматочки морських губок.

8. Маскує зовнішні недоліки

 

© samburskaya / Instagram

Флірт значно підвищує рівень ендорфінів в крові, що веде до природної ейфорії. Людина, яка перебуває під владою такого "кайфу", не схильна вишукувати недоліки у партнера. Люди під час флірту ідеалізують один одного так само, як і закохані.

9. Фліртуючим важче відмовляти

 

© Paramount Pictures

Людина, яка опанувала мистецтво флірту, може використовувати його як засіб невеликої маніпуляції. Психологи вважають, що люди часто не можуть відмовити тим, хто, на їх думку, відчуває до них цікавість. Втім, маніпулятора швидко виведуть на чисту воду, якщо він вийде за межі дозволеного. Скажімо, одного разу попросити колегу принести вам кави по дорозі на роботу - це нормально, а ось постійні прохання неприпустимі.

10. Активує інстинкт продовження роду

 

© Original Sin / DiNovi Pictures

Типово жіночі ознаки флірту - похитувати стегнами, без кінця поправляти падаючі на обличчя пасма волосся, крутити намисто - потрібні, щоб показати партнеру придатність дами до народження дітей. Тіло проявляє себе, навіть якщо флірт дружній, а романтичних думок немає.

Психологи стверджують, що чоловіки часто переоцінюють сексуальний інтерес з боку жінок, тоді як жінки часто недооцінюють сексуальний інтерес з боку чоловіків. Інакше кажучи, чоловіки схильні думати, що подобаються жінкам, коли це не так, а жінки схильні не помічати, коли подобаються чоловікам. Фахівці вважають, що це пов'язано з тим, що чоловіків привчали помічати сексуальний підтекст в оточенні, а жінок виховували бути скромнішими.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний флірт - 10 наукових фактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути