вівторок, 22 вересня 2020 19:56

"Слугам" нічого не загрожує за порушення закону в Університеті Шевченка - експерт

"Слугам" нічого не загрожує за порушення закону в Університеті Шевченка - експерт
Студенти створили мітинг "Освіта без політики" Фото: Zik.ua

У понеділок студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка вийшли на протест під головний корпус навчального закладу на вул. Володимирській. Мітинг назвали "Освіта без політики". Його причиною стало зібрання 20 вересня партії "Слуга народу" на території двору навколо головного корпусу університету.
Представники Студентського парламенту засудили дії адміністрації навчального закладу. Адже, проведення на території вузу політичного заходу відкрито суперечить українському законодавству.

" Адміністрація закладу нічого не вирішить, відповідальність ніхто не понесе, бо це правляча партія. Ця ситуація затихне і ніяких рішень не приймуть. Якби таке влаштувала якась інша партія, то це був би скандал,"- говорить Gazeta.ua Віктор Громовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я з ними - ексчиновник освіти підтримав протест студентів КНУ проти "Слуг"

Після критики народу партія "Слуга народу" пояснила свої дії. За їхніми словами, захід відбувся на частині відкритої території вишу вихідного дня, коли не відбувається освітній процес, за відсутності викладачів і студентів. При цьому не використовували жодних аудиторій або будівель закладу освіти, його працівників не залучали до організації, а сцену демонтували і прибрали в неділю.

"Не допустимо зв'язувати політику і освіту. Навіть якщо це вихідний день, то хочу нагадати, що студенти навчаються кожного дня за змішаною формою, навіть в неділю. Давайте відійдемо від радянських традицій. Ми ж дійдемо до того, що з'являтимуться парткоми у навчальних закладах. І студенти майорітимуть з зеленими прапорцями. Ми повернемось на 30 років назад,- каже Gazeta.ua Віктор Громовий.

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала кандидатом на посаду Київського міського голови Ірину Верещук на чергові вибори мера столиці 25 жовтня.
Відповідне рішення прийняли на засіданні КМТВК, що відбулося сьогодні, 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Слугам" нічого не загрожує за порушення закону в Університеті Шевченка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути