пʼятниця, 02 листопада 2018 17:05

Школяр розробив пристрій для прибирання сміття у космосі

Кирило Благодаров із Дніпра переміг у регіональному конкурсі американського космічного агентства NASA . У світі відбирають 200 переможців. Згодом залишають 50 кращих, із яких 6 фіналістів поїдуть у Сполучені Штати Америки на космодром "Кеннеді".

4-класник зібрав модель космічного апарата, призначеного для збирання орбітального сміття, пише "Сегодня".

"Космічну машину спочатку спроектував на комп'ютері у 3D-програмі. Потім за кресленнями зібрав міні-модель із конструктора LEGO і шматків картону в студії робототехніки" - розказує школяр.

Автор: segodnya.ua
  Школяр переміг в регіональному конкурсі американського космічного агентства NASA.
Школяр переміг в регіональному конкурсі американського космічного агентства NASA.

Проектом школяр намагається не допустити забруднення орбіти. За 50 років люди не зможуть відправляти у космос супутники, адже орбіта буде засмічена, каже Кирило.

"Апарат запускають у космос. У нього є багато способів прибирання: маніпулятор, мікросупутник, звичайні та іонні лазери, а також гарпун і сітка. Пристрій підлітає до сміття, починає захоплювати його маніпулятором і переносить у відсік. Коли сміття набралося дуже багато, пристрій летить до станції та вивантажує сміття. На борту 2 людей екіпажу. Один керує кораблем, другий - маніпулятором", - додає винахідник.

Автор: segodnya.ua
  Модель космічного апарата, призначеного для збирання орбітального сміття
Модель космічного апарата, призначеного для збирання орбітального сміття

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр створив дешевий сонячний колектор

Школяр займався над розробкою у гуртку робототехніки близько 3 місяців.

"Ми вирішили не вигадувати велосипед. Взяли кілька базових моделей і переробили їх. Придумали контейнер для збирання сміття, підбирали шестерінки, розраховували коефіцієнт передачі. Потім написали програму. Методом проб і винятків домоглися такого ефекту", - розказує керівник IT-школи "Айтішка" Денис Гріченко.

15-річний Артем Агванян створив пристрій для вимірювання якості повітря. Хлопець навчається в 10 класі Маріупольського технічного ліцею. За свій винахід отримав бронзову медаль на Міжнародному конкурсі наукових проектів у турецькому Стамбулі.

Зараз ви читаєте новину «Школяр розробив пристрій для прибирання сміття у космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути