понеділок, 29 жовтня 2018 07:25

Скільки абітурієнтів з окупованого Донбасу і Криму вступили у вузи

Цього року з окупованого Донбасу і Криму 1749 абітурієнтів вступили у вузи. Це майже удвічі більше, ніж три роки тому.

Абітурієнти вступали освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", передають в Міністерстві освіти і науки України.

Через "Донбас-Україна" вступили 1522 особи. Минулого року – 1346 учнів. 2016-го – 855.

Цього року найбільше вступників обрали Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка – 219, Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля – 181, Таврійський національний університет ім. Вернадського – 134.

Автор: МОН
 

Через "Крим-Україна" нинішнього року вступили 227 осіб. Торік таких вступників було 204. 2016-го – 153. Найбільше осіб обрали Таврійський національний університет ім. Вернадського – 88, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – 31, Львівська політехніка – 24.

До вузів абітурієнти з окупованих територій вступали за спрощеною процедуро – без ЗНО. Вони склали 2 іспити державної підсумкової атестації з української мови та історії України, а також один вступний іспит (або творчий конкурс). Для вступу також не обов'язкові українські паспорт і атестат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Куди не ткни - освіта - вирішальний фактор" - Пауль Пшенічка

У про зарахування прізвища вступників з окупованих територій обов'язково шифрують. Більшість абітурієнтів, які з тих чи інших причин вступили на контракт, за їхньою заявою переводять на бюджет.

Для абітурієнтів-медиків змінили конкурсні предмети для вступу на 2019 рік. Абітурієнти, крім обов'язкових предметів, складатимуть також Зовнішнє незалежне оцінювання з математики або фізики на вибір.

Зараз ви читаєте новину «Скільки абітурієнтів з окупованого Донбасу і Криму вступили у вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути