четвер, 09 липня 2020 09:12

Samsung не комплектуватиме смартфони зарядними пристроями

Samsung не комплектуватиме смартфони зарядними пристроями
Корпорація Samsung планує відмовитися від зарядних пристроїв в комплекті зі смартфонами. Фото: unsplash.com

Samsung відмовиться від зарядних пристроїв в комплекті зі смартфонами слідом за Apple. Деякі моделі можуть втратити комплектні зарядки вже в 2021 році.

Така інформація з'явилася в середу на корейському ресурсі ETNews з посиланням на джерела в компанії Samsung Electronics.

У компанії вважають, що у багатьох користувачів вже є адаптери живлення вдома, а відмова від них дозволить знизити витрати на виробництво пристроїв. Такі нововведення можуть запровадити вже в 2021 році - компанія вже почала переговори з постачальниками.

Таким чином Samsung хоче зменшити витрати, які зростають через подорожчання 5G-компонентів, та зменшити негативний вплив на екологію. У компанії впевнені, що за останні 10 років розвитку ринку в користувачів накопичилося достатньо зарядних пристроїв, щоб прибрати їх з комплекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самсунг оновив флагмани продуктивнішою платформою

Samsung стала другою великою компанією, яка, за інформацією ЗМІ, відмовиться від комплектних адаптерів живлення. Наприкінці червня аналітик Мін-Чі Куо розповів, що в комплекті з iPhone 2020 року вперше не буде зарядних пристроїв і навушників.

Як і у випадку з Samsung, причиною називають дорогі 5G-компоненти. За даними Куо, Apple також відмовиться від базового адаптера потужністю в 5 Вт і 18 Вт: їх замінять зарядні пристрої на 20 Вт, які можна буде придбати додатково.

5 липня стало відомо, що Apple почала проводити опитування користувачів, які нещодавно купили нову модель iPhone замість старої. Компанія цікавиться, що трапилося з зарядним пристроєм від попереднього смартфону. В опитувальнику окремо підкреслювалося, що питання стосуються адаптера живлення, а не кабелю Lightning.

Китайський виробник смартфонів Honor, дочірній бренд гіганта Huawei, оголосив про нову модифікацію Play 4 Pro. Модель зможе завдяки інфрачервоному сигналу виміряти температуру людини, як термометр.

Зараз ви читаєте новину «Samsung не комплектуватиме смартфони зарядними пристроями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути