середа, 04 жовтня 2017 12:47

Ручка ідентифікує ракову тканину за 10 секунд

Американські науковці з Техеського університету створили портативний пристрій. Він з точністю до 96% визначає ракову пухлину за 10 с.

Пристрій назвали MasSpec Pen. Система здатна розпізнати рак легенів, молочної та щитовидної залоз і яєчників, пише tsn.ua.

Автор: theverge.com
  Пристрій назвали MasSpec Pen. Система здатна розпізнати рак легенів, молочної та щитовидної залози і яєчників
Пристрій назвали MasSpec Pen. Система здатна розпізнати рак легенів, молочної та щитовидної залози і яєчників

Ручка торкається зразка тканини і випускає краплину води. За її допомогою хімічні речовини з клітини переміщуються у краплю. Далі їх беруть для аналізу та хімічного відбитку. Він за 10 с показує, здорова тканина чи ні.

Зараз під час операцій хірурги відправляють зразки тканин у лабораторії. Діагностика займає кілька днів. Тканини також заморожують і аналізують під час операцій. Ця технологія дуже дорога і займає 15-20 хв. Про це повідомляє theverge.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці винайшли вакцину проти смертельного ВІЛ

Під час дослідження науковці випробували технологію на на 253 зразках. Пристрій досі тестують і вдосконалюють. Крім того пристрій має схвалити Управління з контролю за продуктами і ліками США. З наступного року його планують використати під час операцій.

Спадкові хвороби лікуватимуть за допомогою ДНК-операцій. Методику "Редагування азотистих основ" використала команда науковців з університету Сунь Ятсен. З її допомогою стане можливе виправлення однієї помилки в трьох мільярдах "букв" генетичного коду .

Зараз ви читаєте новину «Ручка ідентифікує ракову тканину за 10 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути