середа, 22 березня 2017 13:56

Розповіли, як на людей вплине глобальне потепління

Розповіли, як на людей вплине глобальне потепління
Глобальне потепління змінить людей. Фото: sundaynews.info

У результаті глобально потепління люди можуть перетворитися на карликів. До такого висновку прийшли британські вчені з Університету Нью-Гемпширу.

Вчені проаналізували інформацію про збільшення температури за останні кільки тисяч років. Ці дані вони зіставили зі зміною розмірів ссавців. Вчені прийшли до висновку, що за всю історію Землі розмір ссавців зменшився вдвічі на тлі зростання температури в атмосфері. Результати дослідження опубліковані в журналі Science Advances.

Найбільше ссавці зменшилися у розмірах 55 млн років тому. Тоді відбулося різке потепління. Деякі ссавці - вимерли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили залишки невідомого досі предка людини

"Сьогодні концентрація діоксиду вуглецю в атмосфері Землі дуже велика. Рівень потепління атмосфери удесятеро вищий, ніж це було 55 мільйонів років тому. Подібні зміни можуть мати серйозні наслідки для сучасних ссавців, зокрема людей", - каже автор дослідження Абіґейл Каролла.

Американські дослідники спростували гіпотезу, що люди пішли від мавп. Згідно з їхньою теорією, предками людини були рептилії. Це - крокодилоподібні істоти. Вони мешкали на Землі 400 млн років тому.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як на людей вплине глобальне потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути