вівторок, 02 травня 2017 18:27

Розповіли, навіщо пересадили голову одного пацюка іншому

Розповіли, навіщо пересадили голову одного пацюка іншому
Хірурги успішно пересадили голову пацюку, щоб повторити те саме з людиною. Фото:Планета Тайн

Італійський нейрохірург Серджо Канаверо зробив двоголового пацюка. Відтак медик планує провести аналогічну операцію на людині до кінця нинішнього року.

Про це повідомляє "Українська правда".

Таке рішення допоможе детально вивчити, як надходитиме кров до трансплантованої частини тіла. Медики хочуть переконатися, друга голова отримує достатньо кисню.

До досліду науковці залучили трьох пацюків. Це донор, реципієнт та тварина, яка у ході пересадки постачала свою кров'ю до голови, що пересаджувалася.

Після операції піддослідний із трансплантованою частиною тіла міг бачити та відчувати біль. Таким чином фахівці зрозуміли, що мозок функціонував навіть поза власним тілом.

Зараз тварини перебувають під спостереженнями медиків. Фахівці спостерігають, чи не відторгне імунна система новий орган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені встановили, як розмовляють кити

Італійський нейрохірург уже проводив експерименти із пересадки голови методом алмазний скальпель. Цей винахід біоінженера Фаріда Амируша називають найгострішим та найточнішим хірургічним ножем на Землі. Ножем хірурги перерізають спинний мозок. Потім тіло охолоджують. Це дозволяє йому повернутися до життя після пересадки.утім експеримент на собаках та мавпах позитивного результату не дав. Пацюки стали першими піддослідними, на яких трансплантація пройшла успішно.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, навіщо пересадили голову одного пацюка іншому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути