Ексклюзиви
середа, 21 липня 2021 15:37

Ровер Perseverance почав пошуки життя на Марсі

У рамках дослідницької місії NASA на Марсі ровер Perseverance розпочав пошук ознак життя на планеті.

Протестувавши інструменти роботизованої "руки", марсохід почав вивчати пил та гірські породи в кратері Джезеро, йдеться в пресрелізі NASA. Ровер фіксує перші наукові дані, аналізує гірські породи та досліджує їх за допомогою рентгенівських променів й ультрафіолету в пошуках слідів мікроорганізмів.

"Докази життя можуть і досі бути там. У пошуках роверу допомагають маніпулятор і камера надвисокого масштабування", - заявила членкиня команди NASA Ебіґейл Аллвуд.

Автор: NASA
  Марсохід фіксує свої перші наукові дані та аналізує гірські породи
Марсохід фіксує свої перші наукові дані та аналізує гірські породи

3,5-3,9 млрд років тому на місці кратера розташовувалися дельта річки та озеро. Якщо в ньому було життя, то свідчення про це збереглися в породі, вважають учені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський марсохід надіслав нові вражаючі фото Червоної планети

Посадка марсохода Perseverance відбулася 18 лютого. У перші секунди після посадки на Марсі ровер Perseverance сфотографував клуби диму задньою камерою. Це наслідки запрограмованого NASA технічного маневру. Perseverance обладнаний камерами та мікрофонами з можливістю безперервного запису. Усього в ровера 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору, а також два мікрофони. Через сім місяців після запуску та 471 млн км подорожі ровер досягнув кратера Джезеро на Червоній планеті. Він має зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема людська колонія.

Зараз ви читаєте новину «Ровер Perseverance почав пошуки життя на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути