пʼятниця, 17 лютого 2017 17:52

Росія вербує українських студентів

Росія вербує українських студентів
Фото: rbc.ua

Росія активізувала вербування українських студентів, родичі яких живуть на окупованих територіях. Міносвіти звернулося до університетів з проханням провести просвітницьку роботу про "гібридну війну". Про це йдеться у листі відомства, який надіслали вузам.

Російські спецслужби залучають представників вузів до заходів, спрямованих на дискредитацію української влади. Таку інформацію оприлюднили у департаменті захисту національної державності СБУ.

"Ці факти стали можливими через недостатній контроль керівництва ВНЗ за освітнім процесом і відсутністю в окремих науково-педагогічних працівників відповідальної державницької (проукраїнської. - ред.) позиції",- кажуть у Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто об'єднувати предмети в школі - думки фахівців

У Міністерстві переконані, що дії спрямовані на формування у студентів негативного уявлення про зусилля української держави щодо припинення війни та відновлення суверенітету.

У червні торік викладачі 3 українських вузів взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулася в Ялті. Міністерство освіти проведення "міжнародних наукових заходів" у незаконно анексованому Криму засудило. Крім того, назвало частиною політики Росії, що має на меті хоча б частково "легітимізувати" факт анексії в очах міжнародної спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Росія вербує українських студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути