середа, 22 березня 2017 07:48

Розповіли, коли в океані може зникнути риба

Розповіли, коли в океані може зникнути риба
У Світовому океані скоро зникне вся риба. Фото: volodarka-nvo.org.ua

У світовому океані зменшується кількість риби. Її може не стати до 2050 року.

90% світових промислів уже освоєно. Такі дані Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН. З них 60% активно використовують, а 30% близькі до виснаження.

Нині перелов загрожує білій рибі, кажуть екологи. До колишньої чисельності не відновляться тунець, тріска, палтус і риба-меч.

На зменшення популяції риби впливають і антропогенні фактори. Океан може наповнитися використаним пластиком, йдеться у доповіді Всесвітнього економічного форуму. Щороку в океани потрапляє 8 млн тонн пластику. До 2050 року в океани скидатиметься до двох вантажівок пластику за хвилину, каже дослідник ВЕФ Еллен Макартур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили унікальний вид приматів

"Одна з найбільших проблем людства – одноразовий пластик. Він не просто витісняє риб та інших живих істот океанів, а є причиною загибелі тих самих морських істот", - розповідає генеральний директор Plastic Pollution Coalition Діанна Коен.

Запобігти зникненню риби зі Світового океану можна збереженням її природного середовища існування. В перш за все - нерестових водойм. Екологи закликають не вирубувати ліс вздовж річок, не забруднювати водойми і рибогосподарську зону, не допускати браконьєрства.

На берег Фаруелла-Спить y Новій Зеландії викинулися більш як 400 дельфінів-гринд. Вони найпоширеніший вид y цих водах. Волонтери кажуть, що протягом останніх 10 років на косу Фаруелла-Спить дельфіни викидалися близько 9 разів. Останній інцидент наймасовіший.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли в океані може зникнути риба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути